Tarieven

Gereguleerde prijzen in de mondzorg per 2013

Vanaf 2013 worden de tarieven in de mondzorg vastgesteld door de overheid. Bij iedere behandeling hoort een code met een omschrijving wat deze behandeling precies inhoudt. Ook op de begroting (die u vanaf een bedrag van 150 euro per behandeling zult ontvangen) en op de nota die u ontvangt, vindt u deze codes terug. De nieuwe tarievenlijst bestaat uit verrichtingen met een vast bedrag per verrichting (bv. tandvleesbehandelingen vallen onder T-codes) en voor de preventieve zorg (instructie en gebitsreiniging zijn er M-codes) en hierbij wordt een 5-minuten tarief gehanteerd.

Een behandeling en de keuze van de tariefcodes hangt af van de gezondheid van uw tandvlees, de hoeveelheid tandsteen, plaque en aanslag. Zonder uw gebit gezien te hebben, kan uw mondhygiënist niet bepalen welke behandeling u nodig heeft. Bij uw eerste bezoek kan ik een indicatie geven van welke behandeling voor u noodzakelijk is en welke tijd daarvoor nodig is. Voorafgaand aan de behandeling kunnen de behandeling en de daarbij horende kosten met u besproken worden.

 Kinderen tot 18 jaar gratis

Kinderen krijgen de behandeling bij de mondhygiëniste vanuit de basisverzekering volledig vergoed. Kinderen kunnen dus altijd “gratis” voor een poetsinstructie, tandsteen verwijderen, fluoride applicatie of uitleg over het onderhoud van hun beugel langs komen omdat de verzekering de behandeling geheel betaalt.

Ik heb geen overeenkomsten met zorgverzekeraars. Dit zou kunnen betekenen dat sommige verzekeraars mijn behandeling niet aan u vergoeden. Kijkt u uw polis hierop goed na. Komt u er niet uit, neem dan de polis en de polisvoorwaarden tijden uw behandeling mee, dan kunnen we samen bekijken voor welke vergoedingen u in aanmerking komt. Stuurt u toch vooral de nota’s naar uw zorgverzekeraar op. Volwassenen moeten, om voor vergoeding in aanmerking te komen, een aanvullende verzekering voor mondzorg hebben afgesloten.